Инвестирайте в реклама

Инвестициите по време на криза- Това не е наш съвет, а съвет на един от най-авторитетните всекидневници Financial Times.

Изданието поде рекламна кампания, подтикната именно от разразилата се световна финансова криза. Призивът е в никакъв случай да не се орязва рекламата, а напротив – да се рекламира още повече фирмата и конкретната дейност.
Естествената реакция при криза е да се орязват бюджети, да се съкращават служители и да се затварят офиси. Единствено не трябва да се съкращава рекламата, защото това е все едно човек да боледува и да спре лекарствата, защото са скъпи.
Със сигурност вложените пари в реклама по време на криза се възвръщат.
Financial Times използва билбордове, електронни медии, дори специално създаден сайт, в който е поместена информация от независими изследвания в години на рецесия. Те показват едно – увеличените разходи за реклама в условията на криза оказват плодотворно влияние в дългосрочен план за фирмата.

Компанията McGraw-Hill провежда изследване между 600 фирми за периода от 1980 до 1985 г., целящо да покаже конкретен процент ефективност. Данните са впечатляващи – фирмите от изследването, които не са спрели да рекламират по време на кризата, по-късно са повишили с над 200 % продажбите си.

 


Сподели във facebook