Цени за лого

Цени за лого и уеб дизайн - Какво плащаме и какво получаваме?


Колко струва фирменото лого? Колко струва дизайнът на един уеб сайт? Цени за дизайн на лого. Цени за дизайн на сайт.

Най скъпото лого, за което светът знае е това за предстоящите олимпийски игри в Лондон през 2012г.  Студиото  “ВолфОлинс” печелят конкурса за сума, надвишаваща 1 милион български лева.

Според информация от началото на 2008 година “Юнеско” дава 15 000 USD за първа награда в конкурс за лого на програма, която е за опазването на културните ценности. А в нашата страна в началото на миналата година ”Приста Ойл” обяви конкурс за лого дизайн. Паричната награда за първо място - 3000 EU. Това е може би най-апетитната хапка, която се е появявала на територията на БГ за физически лица. ( за юридически лица, разбирай фирми, винаги е имало пари за усвояване, но процесът за кандидатстване е сложен и се изискват редица документи + закупуване на необходимата документация за конкурса от всеки един участник ).

Според колеги в бранша 1000 лв. е една реална цифра за лого, върху което е мислено, правено е проучване и са показани за избор различни разработки на идеята, от които Клиентът е избрал това, което му допада най-много. Важно е да се отбележи, че наред с логото, вие купувате и една идея за “фирмения си стил”. Това означава, че е редно за толкова пари да получите проект на визитна картичка, бланка, пощенски плик и папка. Също така създателите на логото ще ви покажат как то изглежда в негатив, смалено, уголемено, с различен фон, в черно-бяло, както и в други графични ситуации.

Има фирми които ще Ви предложат изработка на лого и за 50 лева! 

Или приятел, който ще Ви го направи без пари!
Лошото в този случай е, че след две години, когато, и ако фирмата Ви се разрастне, ще установите че логото Ви е неприложимо в определени  ситуации. Още по-лошо ще бъде, ако попаднете под присмеха на конкурентите си.