Логото на Кадилак

Логото за един автомобил е като лицето за човека!

По него ще ви познаят, независимо какви дрехи ще облечете. По него марката на автомобила ще се разпознае, независимо какъв модел е. Логото е като фамилния герб на аристократично семейство, всички членове го носят и това ги отличава от другите родове, придавайки на носителите си индивидуалност, белязана от определени качества.
Логото на Cadillac има дълга, столетна история.

То се е променяло, за да съответства на промените. Оригиналното лого на Cadillac се базира на семейния герб на човека, чието име носи компанията – аристократ, който е основал Детройт през 1701 г. — Антоан де ла Мот, сър на Кадилак. Неговият герб, подобно на повечето гербове по това време, изглежда скалъпен и заимстван от герба на по-знатни родове. Това послание, може би точно подхожда на човека, който овладява обстоятелствата и сам постига всичко, а защо не и на новия тип завоевател на света.

През 1998 г. Cadillac започва създаването на своя нов дизайн за моделите си, наречени „Наука и изкуство”. Графичната дизайнерка Ан-Мари ла Върдж-Уеб от водеща рекламна агенция се заема с емблемата на Cadillac. Идеята за новия дизайн е да съчетае елегантност и висока технологичност, чрез шлифовани и стилизирани форми.

Вдъхновен е от бойния самолет стелт и от скъпоценните камъни.

 Големият въпрос е, дали промяната в логото да бъде „еволюция или революция”. Много важен момент е логото да изглежда монолитно, свързано с решетката, а не като изкуствено прикачено за нея. Новите коли са високотехнологични и имат солиден метален вид.

Традиционната емблема с герба и венеца трябва да се промени, за да съответства на новата визия на марката. Новото лого „Венец и герб” е изработено през 1999 г. на специален конкурс, където колекционери и дизайнери се събират, за да оценяват колекционерски автомобили.

Щитът с герба е в традиционните за Cadillac цветове - червено, сребристо и синьо; черно и златисто на платинен фон, като идеята е да се внуши висока технологичност.
Короната с перли вече я няма.

Няма ги и патиците от оригиналния герб на благородника. Дизайнът на венеца също е
променен, така че да съответства на технологичната визия.

Самите емблеми и другите графични знаци се тестват в продължение на три години, за да се провери издръжливостта им на висока температура, студ и повреда от сол.


Сподели във facebook